Citronglass

glass / Permalink / 0
2 citroner
2,5 dl vispgrädde
2,5 dl turkisk yoghurt
2 ägg
1/2 dl strösocker
4 msk florsocker

Tvätta citronerna och finriv skalet. Se till så inget av det vita kommer med för då kan glassen bli lite besk. Pressa saften av 1 och 1/2 citron.
Vispa grädden hårt.
Vispa upp äggulorna med socker lite lätt, gärna med elvisp.
Vispa vitorna till hårt skum.
Blanda alla ingredienser, vänd ner vitorna sist.
Häll smeten i glassmaskin och kör till den är klar ca 20 min. Frys in om den inte ska ätas meddetsamma.
Ska den göras utan glassmaskin- Häll i en burk med lock och frys minst 4 timmar. Rör om 2-3 ggr under dom första 2 timmarna så bildas där inga iskristaller så glassen blir isig.
Servera med tex hallon...


Till top