Nattjästa frallor

bröd / Permalink / 0
Kväll:

4 dl vatten knappt 37 grader
12 g jäst
1,5 tsk salt
1 msk flytande honung
3 dl rågmjöl
4,5 dl vetemjöl

Rör ut jästen i vattnet och blanda ner övriga ingredienser. Rör till en deg, den ska vara kladdig.
Täck bunken med plastfolie och sätt in i kylen.

Morgon:

Sätt ugnen på 250 grader och sätt in en plåt.
När ugnen kommit upp i sina grader:
Täck bakbordet med mjöl och häll ut degen. Dra och platta lite nätt så den blir ca 35 cm lång och 10 cm bred. Vik den dubbel på längden så den blir 5 cm. Skär rakt över till 10 st bullar. Pensla med vatten och strö på solroskärnor. Lägg ett bakplåtspapper på en annan plåt eller på en bricka, och lägg bullarna därpå. Ta ut den varma plåten och dra snabbt över bakplåtspappret med bullarna. Grädda i ca 15 min. Svalna på galler.

 
Till top