Skorpor

kakor / Permalink / 0
 
4 dl havregryn                                                               ca 40 st
4 3/4 dl vetemjöl
2 dl rostade solroskärnor
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl socker
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk salt
2 ägg
1/2 dl rapsolja
1 1/2 dl filmjölk

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa ihop ägg, olja och filmjölk. Häll det över mjölblandningen. Blanda till en deg. Dela degen i 3 delar och forma till längder på ca 35 cm. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 15 min på 225 grader. Ta ut från ugnen och skär i sneda bitar och vänd med snittsidan upp. Torka i ugnen på 100 grader ca 40 min. Stäng ugnen och låt skorporna stå kvar tills ugnen är kall.
 
 
 
 
Till top