Marinerad kyckling med jordgubbar
800 g kycklingfile
Marinad 1:
1 msk soja
2 msk olja
2 finhackade vitlöksklyftor
2 krm grovmald svartpeppar
Marinad 2:
3 msk olivolja
1 msk pressad lime
1 msk flytande honung
2 tsk sambal oelek
strimlad purjolök
Garnering:
jordgubbar
Marinad 1:
1 msk soja
2 msk olja
2 finhackade vitlöksklyftor
2 krm grovmald svartpeppar
Marinad 2:
3 msk olivolja
1 msk pressad lime
1 msk flytande honung
2 tsk sambal oelek
strimlad purjolök
Garnering:
jordgubbar
Blanda marinad 1 och lägg i en plastpåse tillsammans med kycklingen i en timme. Stek fileerna i ugnen till dom har en innertemperatur på 70 grader. Salta dom lite. Låt kallna.
Skiva upp fileerna och lägg på ett fat med lite sallad under. Blanda marinad 2 och häll över. Ställ fatet kallt fram till servering. Garnera med jordgubbar.
Jag serverade med pärlcouscous som jag kokt i grönsaksbuljong Blandade med lite örter och tomater. Jag hade även fetaostsås.


