Höstsoppa

soppor / Permalink / 0
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 röd chili
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
2 potatisar
1 stor morot
1 palsternacka
1 l tomatjuice
1 tsk honung
1 dl kidneybönor
1 dl bladspenat
salt, peppar
 
Hacka lök och vitlök. Kärna ur och hacka chilin. Fräs allt i lite olja utan att det tar färg. Tillsätt spiskummin och paprika pulver och fräs med  någon minut under omrörning. Skala och skär potatis, morot och palsternacka i mindre bitar. Lägg i kastrullen och häll på tomatjuicen. Tillsätt honung och låt soppan småputtra tills rotfrukterna är lagom mjuka. Rör ner bönor och spenat. Låt koka ett par min till. Smaka av med salt och peppar. Servera med bröd.
 
 
Till top