Frusen citronmoussetårta

tårtor, bakelser / Permalink / 0
300 g mandelmassa
1 ägg
2 äggvitor

Fyllning:
4 dl vispgrädde
skal och saft av 1 citron, inte för stor
1 dl florsocker
2 äggulor

Dekoration:
2-3 passionsfrukter
1 ask physalis

Riv mandelmassan och rör ner ägg och äggvita. Häll smeten i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Formen ska vara smord , men jag la bakplåtspapper istället. Grädda kakan i nedre delen av ugnen på 175 grader. Låt den svalna
Vispa grädden hårt. Blanda ner citronskal+saft, florsocker och äggulor. Bred grädden över kakan. Täck med aluminiumfolie och frys i minst 4 timmar.
Ta fram tårtan ca 30 min före servering och dekorera med passionsfrukt och physalis. Jättegod!

 
 
 
 
 
Till top