Citronkladdkaka med lakrits
75 g smält smör
2,5 dl socker
2,5 dl vetemjöl
rivet skal av 1 citron
4 kick (lakrits)
Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smör, citronskal, och mjöl. Häll smeten i en smord, bröad form med avtagbar botten. Dela lakritsen i mindre bitar och strö över. Grädda kakan i 30 min på 175 grader. Låt stå tills nästa dag. Sikta över lite florsocker och servera med lättvispad grädde.
2,5 dl socker
2,5 dl vetemjöl
rivet skal av 1 citron
4 kick (lakrits)
Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smör, citronskal, och mjöl. Häll smeten i en smord, bröad form med avtagbar botten. Dela lakritsen i mindre bitar och strö över. Grädda kakan i 30 min på 175 grader. Låt stå tills nästa dag. Sikta över lite florsocker och servera med lättvispad grädde.