Nötstek av fransyska

oxkött / Permalink / 0
 
 
ca 800 g fransyska
2 gula lökar
2-3 morötter
färsk timjan
2 msk kinesisk soja
salt, peppar

Bryn steken så den får rejält med färg runtom på alla sidor. Salta ordentligt och peppra steken runtom. Skala och dela löken i 4 delar och lägg i grytan. Skala och dela morötterna i mindre bitar och lägg ner dom också. Häll över sojan och tillsätt ca 2-3 dl vatten. Lägg ner några timjankvistar. På med locket och låt steken puttra ca 3 timmar , tills den känns mör. Vänd den några ggr under tiden och slå på mer vatten om det kokt bort för mycket. Ta upp steken, låt vila några min och skär den sen i skivor. Sila skyn och häll i en gryta. Tillsätt ca 3-4 dl mjölk alt hälften grädde. koka upp, red med maizena redning. Smaka av såsen med lite gelé (jag hade svartvinbärsgelé) salt och peppar. Jag serverade med potatisgratäng och broccoli. Men det är väldigt gott med kokt potatis också till.
 
 
 
 
 
 
 
Till top