Viktväktarfrallor

bröd / Permalink / 0
2 dl havregryn
25 g flytande margarin
3 dl fingervarmt vatten
1/2 pkt jäst
1/2 msk honung
1/2 dl linfrö
5 dl fullkornsvetemjöl
6 dl vetemjöl

Koka gröt på havregrynen. ( jag gjorde det i micron- havregrynen plus 3 dl vatten) Låt stå och svalna till 37 grader.
Smula ner jäst, vatten, smör, salt och honung i gröten. Rör om ordentligt, jag körde i maskin. Blanda ner fullkornsvetemjölet och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen smidig, tillsätt mer mjöl om det behövs. Jäs under bakduk i 40 min. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda lite lätt. Forma 20 bullar och lägg på bakpappersklädd plåt. ( jag fick 24 st) Jäs under bakduk i 40 min. Grädda mitt i ugn på 225 grader i 10 min. Låt svalna på galler. Varje bulle är 4 pp.

Till top