Grönkålspaj
1 färsk pajdeg
1 gul lök
150 g skuren grönkål
140 g Kvibille ädelost
salt, peppar
Äggstanning:
3 dl mjölk
1 dl matgrädde
4 ägg
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Tryck ut pajdegen i en form, ca 24 cm i diameter. Nagga degen med en gaffel och förgrädda skalet i 10 min på 200 grader. Skala och skiva löken. Fräs den i lite smör. Tillsätt grönkålen och låt den fräsa med så den blir lite glansig. Salta och peppra. Lägg kålen i pajskalet och smula över ädelosten.
Vispa ihop mjölk, grädde, ägg, salt och peppar. Häll äggstanningen över grönkål och ost. Grädda pajen mitt i ugnen i ca25-30 min så att äggstanningen stelnat. Blir kanterna för bruna- lägg över ett bakplåtspapper.