Apelsinmousse

efterrätter / Permalink / 1
2 dl vispgrädde                                                receptet är till 4 pers men i glasen jag har på bilden blir
200 g vit choklad                                              där 6 port
1 ägg
1 dl kesella
skal och saft av 1/2 apelsin

Vispa grädden fast. Smält chokladen på svag värme över vattenbad ( blir det för varmt blir chokladen grynig)
Vispa upp ägget och rör ner den smälta chokladen under kraftig omrörning. Rör ner kesella och apelsinsaft och skal. Vänd till sist ner grädden. Häll upp i glas eller skålar och ställ kallt minst 2 timmar. Dekorera med en klick vispad grädde, apelsinskiva och lite choklad.(smält lite choklad, ringla på ett bakplåtspapper och ställ kallt att stela så har man en fin chokladbit att dekorera med, dom går bra att frysa också och plockas fram när man vill dekorera något.

TIPS!! Tillsätt 0/5 g saffran i grädden när du vispar den, blir jättegott!
 
 
#1 - - Karolina:

Frisk och god mousse som var lätt att göra.

Till top