Morotsbröd

bröd / Permalink / 0
25 g jäst                                                                        2 st
3 dl vatten 37 grader
1/2 dl rapsolja
1 dl sirap
2 tsk salt
1 dl grovhackade solroskärnor
5 dl finrivna morötter
7,5 dl grahamsmjöl
7 dl vetemjöl

Lös jästen i vattnet. Tillsätt olja, sirap, solroskärnor, morötter, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet.
Arbeta i maskin i 5 min. Tillsätt salt och arbeta 5 min till. Jäs övertäckt i 1,5 timme. Tryck ner degen i bunken. Ta upp på mjölat bakbord och dela degen i 2 delar. Forma till avlånga bröd och lägg på bakpappersklädd plåt. Jäs övertäckt i 45 min. Grädda bröden i 40 min på 200 grader. Låt svalna under bakduk.
 
 
 
 
 
 
Till top