Lax med räkor

fisk, inlagd sill, m.m / Permalink / 0
1 lax på ca 1,5 kg (eller 2 fileér                                4-5 pers
2 citroner
1 purjolök
200 g philadelphiaost
1 bunt hackad dill
1 bunt hackad persilja
4 msk mjölk
1 msk ströbröd
svartpeppar
salt
100 g crabmix
100 g rensade räkor ( jag hade färdigskalade, frysta. väl avrunna

Skär bort huvud, stjärt och fenor på laxen. Ta bort mittbenet och skölj den väl.
Lägg den på ett smort fat som tål ugnsvärme. Salta och pressa över saft av
1 citron. Strimla purjon och mjukfräs den i lite smör.Låt den sen svalna.
Blanda den sen med osten, dill, persilja,mjölk, ströbröd, peppar och salt.
Rör sist i hackad crabmix och räkor.Lägg blandningen i fisken. Spara lite
och lägg ovanpå vid servering. Täck med aluminiumfolie och sätt in fisken
i 200 grader i 1 timme. Låt svalna. Dra bort skinnet och garnera med
lite mer fyllning, räkor, dill och citron.
Servera med pressad potatis, sallad och en kall sås.
Jag gjorde med 1 b creme fraiche, 4 msk sweet chilisås och salt.
Även perfekt på en buffé.



Till top