Annes citrontårta med kiwisås (glass)
100 g mandel
2 äggulor
2 äggvitor
1 dl socker
1/2 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
Skålla mandeln och låt svalna. Dra av skalet och lägg mandeln
att torka på hushållspapper en stund. Hacka den sedan.
Riv citronen fint och pressa ur 2 msk saft.
Vispa grädden.
Vispa gulorna med socker och tillsätt sen vaniljsockret, citronskal+
saft och den hackade mandeln.
Vispa vitorna till hårt skum.
Rör ner creme fraiche i äggblandningen, därefter vispgrädde och
äggvitan.
Häll i en form med avtagbar kant och frys minst 4 timmar.
Ta upp ca 10-15 min innan servering.
Servera med kiwisåsen.
KIWISÅS:
2 dl vatten
3/4 dl socker
4 kiwi
Koka vatten och socker i 10 min. Låt kallna.
Skala och mixa kiwin.
Blanda med sockerlagen.
Låt stå svalt till servering.
Kiwisåsen är även god till vanlig vaniljglass.