Saffranskaka

kakor / Permalink / 0
100 g rumsvarmt smör
200 g mandelmassa
2 dl socker
2 ägg
1 pkt saffran- 1 sockerbit
rivet skal av en apelsin
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
florsocker

Kör smör, mandelmassa och socker i en matberedare. Tillsätt äggen, ett i taget.
Häll över smeten i en bunke. Stöt saffran och sockerbiten i en mortel.
Rör ner den, apelsinskal, mjöl och bakpulver i smeten , bara precis så att det blandas.
Tillsätt mjölken. Häll smeten i en smord, bröad form som rymmer 1,5 liter.
Grädda kakan längst ner i ugnen i 175 grader ca 1 timme. Låt vila några min i formen.
Vänd upp och ner och låt kakan svalna under formen.
Sikta över florsocker innan servering.

Till top