Rebeccas macarons

kakor / Permalink / 1
grundrecept mandelkakor:
4 äggvitor
1/2 dl socker
150 g skållad mald mandel
4 dl florsocker

grundrecept smörkräm:
100 g mjukt smör
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
några droppar karamellfärg

Jordgubbsmacarons:
smörkräm
röd karamellfärg
2 msk jordgubbssylt

Mintmacarons:
smörkräm
grön karamellfärg
pepparmint hushållsarom

Vispa äggvitor på låg hastighet i en skål, och öka efterhand.
Tillsätt sockret, lite i taget och vispa till en maräng.
Rör försiktigt ner mandel och florsocker.
Dela på smeten om ni ska göra mer än en sort.
Rör ner karamellfärg.
Spritsa ut smeten till 50 runda klickar, så stor som en 5-krona
ungefär. Låt kakorna vila på plåten i 15 min för att dom inte ska spricka i ugnen.
Grädda i nedre delen i ugnen i ca 12 min, dom ska vara lite mjuka i mitten.
Dra bort bakplåtspappret direkt och låt kakorna svalna.

Smörkräm: vispa smör,florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Vispa ner äggulan.Färga med karamellfärg och smaksätt med valfri smak.
Dela på smörkrämen innan ni tillsätter färg och smak om ni gör bägge
sorterna.
Bred på smörkräm på 25 macarons och lägg en till ovanpå.




#1 - - Ann:

Va söta, din dotter är duktig..

Till top