Tekakor

bröd / Permalink / 1
8 dl havregryn                      ca 45 st
1 l lättmjölk
175 g margarin
75 g jäst
1/2 dl socker
1 tsk salt
ca 20 dl vetemjöl

Häll havregrynen i en skål.Låt 9,5 dl mjölk koka upp.
Häll den kokande mjölken över havregrynen.
Låt svälla över natten.Smält margarin och häll det
över grynen.Smula jästen i 1/2 dl mjölk så den löser sig.
Rör ihop allt och låt jäsa 30 min.Stjälp upp degen på
mjölat bakbord.Kavla ut degen och ta ut runda kakor
med ett glas.(el mått) Lägg på bakpappersklädd plåt,
och nagga med en gaffel.Låt jäsa under bakduk 30 min.
Grädda mitt i ugnen 10-12 min i 200 grader.
Kallna under duk.


#1 - - Anonym:

jättegoda blev dom snart tid att baka nya igen.

Till top