Köttfärsfyllda crepes

färsrätter / Permalink / 0
2,5 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg

Blanda mjöl och salt i en skål.Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet.
Häll i resten av mjölken, och vispa till sist i äggen.Grädda ca 15 små pannkakor.

Fyllning:
400 g färs
2 morötter
5 dl finstrimlad vitkål
(1-2 vitlöksklyftor)
1 krdm kardemumma
1 krdm svartpeppar
1 msk kinesisk soja
1 msk senap
1 buljongtärning
2 dl vatten
salt
Stek färsen smulig.Riv morötterna och fräs med.Blanda i övriga ingredienser,
och låt puttra ca 10-15 min. Smaka av med salt.
Lägg en klick färsröra på varje pannkaka och rulla ihop.Lägg i en eldfast form,
strö över riven ost och gratinera i 250 grader i ca 15 min.Servera med sallad.

TIPS: en bra rätt när man är många.Kan göras klara i förväg och bara sättas
i ugnen när man ska ha dom.Går även att frysa.






Till top