Mandelkaka
3 dl mandelmjöl
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 citron
2 ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 citron
2 ägg
1 dl rörsocker
1 dl olivolja
50 g flagad mandel
Smörj en form och bröa den med mandelmjöl. Blanda dom torra ingredienserna i en skål. Tvätta och riv det yttersta skalet på citronen och pressa ur saften. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla ingredienser. Häll i formen och strö över mandelspån. Grädda på 175 grader i 25 min. Låt svalna. Sikta över lite florsocker. Servera med en klick lättvispad grädde.
1 dl olivolja
50 g flagad mandel
Smörj en form och bröa den med mandelmjöl. Blanda dom torra ingredienserna i en skål. Tvätta och riv det yttersta skalet på citronen och pressa ur saften. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla ingredienser. Häll i formen och strö över mandelspån. Grädda på 175 grader i 25 min. Låt svalna. Sikta över lite florsocker. Servera med en klick lättvispad grädde.


Hej Sofie! Jag hittade hit till din blogg tack vare Githe. Jag håller på att leta efter recept som fungerar som LCHF och då hittade jag denna med mandelmjöl. Står i receptet att man ska vispa ägg och socker. Men hur mycket socker?