Daimtårta
3 äggvitor
1,5 dl strösocker
150 g skållad mald mandel
3 äggulor
1 dl strösocker
3 dl vispgrädde
4 hackade dubbeldaim
Vispa vitorna till hårt skum. Vänd ner socker och mandel. Häll smeten i en form med avtagbar botten. (alt bred ut smeten på¨bakpappersklädd plåt ca 25 cm i diameter) Grädda i 25-30 min på 175 grader. Låt kallna.
Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Vispa grädden och blanda ner i äggsmeten. Vänd ner den hackade daimen. Bred smeten över bottnen och ställ in i frysen i minst 4 timmar. Ta fram en liten stund innan servering. Garnera med lite hackad Daim och lite kakao.
1,5 dl strösocker
150 g skållad mald mandel
3 äggulor
1 dl strösocker
3 dl vispgrädde
4 hackade dubbeldaim
Vispa vitorna till hårt skum. Vänd ner socker och mandel. Häll smeten i en form med avtagbar botten. (alt bred ut smeten på¨bakpappersklädd plåt ca 25 cm i diameter) Grädda i 25-30 min på 175 grader. Låt kallna.
Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Vispa grädden och blanda ner i äggsmeten. Vänd ner den hackade daimen. Bred smeten över bottnen och ställ in i frysen i minst 4 timmar. Ta fram en liten stund innan servering. Garnera med lite hackad Daim och lite kakao.

