Rabarbercheesecake
Kompott:
1/2 l rabarber
2 dl strösocker
Kexbotten:
200 g digestivekex
75 g smör
Cheesecakesmet:
300 g philadelphiaost
1/2 b kesella
1/2 dl majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1/2 dl vispgrädde
100 vit choklad
Dela rabarbern i mindre bitar och koka i 10 min tillsammans med sockret.Låt svalna.
Smält smöret, krossa kexen och blanda. Tryck ut i en form med avtagbar kant.
Smält den vita chokladen över vattenbad, vispa grädden. Vispa ph-ost och kesella krämigt. Rör ner vaniljsocker ochmajsstärkelse. Vispa upp äggen och rör ner i smeten tillsammans med grädden och den smälta chokladen. Vänd till sist i rabarberkompotten. Häll smeten över kexbottnen och grädda ca 1 timme på 175 grader. Låt svalna. Garnera ev med jordgubbar.
1/2 l rabarber
2 dl strösocker
Kexbotten:
200 g digestivekex
75 g smör
Cheesecakesmet:
300 g philadelphiaost
1/2 b kesella
1/2 dl majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1/2 dl vispgrädde
100 vit choklad
Dela rabarbern i mindre bitar och koka i 10 min tillsammans med sockret.Låt svalna.
Smält smöret, krossa kexen och blanda. Tryck ut i en form med avtagbar kant.
Smält den vita chokladen över vattenbad, vispa grädden. Vispa ph-ost och kesella krämigt. Rör ner vaniljsocker ochmajsstärkelse. Vispa upp äggen och rör ner i smeten tillsammans med grädden och den smälta chokladen. Vänd till sist i rabarberkompotten. Häll smeten över kexbottnen och grädda ca 1 timme på 175 grader. Låt svalna. Garnera ev med jordgubbar.
