Jitterbuggare

kakor / Permalink / 0
4,5 dl vetemjöl                                                                       ca 45 st
1 dl socker
200 g margarin-eller smör

Fyllning:
2 äggvitor
4 msk socker

Hacka samman mjöl, socker och matfett till en deg. Lägg svalt en stund.
Vispa vitorna till hårt skum och tillsätt socker under fortsatt vispning.
Dela mördegen i 2 delar och kavla ut varje del till ca 1/2 cm tjock rektangel, 16 gånger 30 cm. Bred på hälften av fyllningen på varje deg och rulla ihop som en rulltårta. Jag kavlade degen på plastfilm, så går det mycket lättare att rulla ihop.Lägg dom på en skärbräda och ställ kallt ca 15 min. Skär sen i ca 1/2 cm tjocka skivor. Lägg på bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
Låt kallna. Går bra att frysa.

Till top