Daimbitar
Denna kakan var i den senaste Hemmets Veckotidningen
400 g mandelmassa ca 30 st
3 äggvitor
50 g skållad hackad mandel
Glasyr:
150 g smör
1,5 dl strösocker
2 äggulor
1,5 tsk vaniljsocker
150 g Marabou med daim
Riv mandelmassan och rör ihop med äggvitan och den hackade mandeln. Bred ut i en långpanna (på bakplåtspapper) ca 30 gånger 40. Grädda i nedre delen av ugnen i 25 min. Låt kallna.
Glasyr:
Blanda smör, socker, äggulor och vaniljsocker i en tjockbottnad katrull. Sjud, ej koka, krämen tills den tjocknar. Bred på den varma krämen på kakan. Hacka daimen och strö över. Ställ kallt fram till servering.Skär i rutor. Jag gjorde ganska små för kakan är väldigt söt. Gott med en klick vispad grädde till!
400 g mandelmassa ca 30 st
3 äggvitor
50 g skållad hackad mandel
Glasyr:
150 g smör
1,5 dl strösocker
2 äggulor
1,5 tsk vaniljsocker
150 g Marabou med daim
Riv mandelmassan och rör ihop med äggvitan och den hackade mandeln. Bred ut i en långpanna (på bakplåtspapper) ca 30 gånger 40. Grädda i nedre delen av ugnen i 25 min. Låt kallna.
Glasyr:
Blanda smör, socker, äggulor och vaniljsocker i en tjockbottnad katrull. Sjud, ej koka, krämen tills den tjocknar. Bred på den varma krämen på kakan. Hacka daimen och strö över. Ställ kallt fram till servering.Skär i rutor. Jag gjorde ganska små för kakan är väldigt söt. Gott med en klick vispad grädde till!
