Frikadeller i currysås
500 g fläskfärs 4 pers
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
salt, vitpeppar
1 l vatten
1 morot
10 vitpepparkorn
1 msk salt
Blanda skorpsmulor och mjölk. Låt stå och svälla en stund. Blanda ner färs, salt och peppar. Forma bullar och lägg i kokande vatten tillsammans med morot och vitpepparkorn. Låt koka 7-8 min. Ta upp frikadellerna och sila spadet.Spara det till såsen!
SÅS:
25 g smör eller margarin
1 finrivet äppe
2-3 tsk curry
1 hönsbuljongtärning
4 msk vetemjöl
ca 5 dl spad
1 dl grädde
salt, peppar
Fräs smör, äpple och curry. Vispa ner mjölet och späd med spadet. Lägg ner buljongtärningen och låt såsen puttra 4-5 min. Tillsätt grädden och frikadellerna och låt såsen bli varm. Servera med ris och någon grönsak.
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
salt, vitpeppar
1 l vatten
1 morot
10 vitpepparkorn
1 msk salt
Blanda skorpsmulor och mjölk. Låt stå och svälla en stund. Blanda ner färs, salt och peppar. Forma bullar och lägg i kokande vatten tillsammans med morot och vitpepparkorn. Låt koka 7-8 min. Ta upp frikadellerna och sila spadet.Spara det till såsen!
SÅS:
25 g smör eller margarin
1 finrivet äppe
2-3 tsk curry
1 hönsbuljongtärning
4 msk vetemjöl
ca 5 dl spad
1 dl grädde
salt, peppar
Fräs smör, äpple och curry. Vispa ner mjölet och späd med spadet. Lägg ner buljongtärningen och låt såsen puttra 4-5 min. Tillsätt grädden och frikadellerna och låt såsen bli varm. Servera med ris och någon grönsak.


