Pastagratäng med kyckling

pastarätter / Permalink / 0
200 g coctailtomater                                                               4 pers
1/2 purjolök
4 kycklingbröstfileér
150 g sugar snaps
400 g kokt pasta
2 dl creme fraiche
3 dl grädde
1 dl mango chutney
2 msk kalvfond
150 g tärnad mango ( jag tog fryst
riven ost, ca 1-2 dl
salt peppar
 
Halvera tomaterna och strimla purjolöken. Dela kycklingen i mindre bitar och stek den i lite smör, salta och
peppra.koka sugar snapsen i 1 min och spola sen under kallt vatten. Blanda tomater, purjo, sugar snaps och pasta och lägg i en smord ugnsform. Lägg kycklingbitarna ovanpå. Koka ihop creme fraiche, grädde, mango chutney och fond. Rör ner mangobitarna. Saka av med salt och peppar. Höll såsen över pastan och strö över riven ost. Gratinera i nedre delen av ugnen i 200 ca 20-30 min. Tills osten fått fin färg.
 
 
 
 
 
 TIPS: äter man inte kyckling kan man tex göra denna rätten med kassler istället.
 
Till top