Fiskgratäng med kräftstjärtar
800 g torsk (el tex kolja, hokí
salt, peppar
1/2 dl vatten
3/4 dl vitt vin
1 fiskbuljongtärning
1 dl creme fraiche
2,5 dl vispgrädde
2 tsk tomatpuré
1/2 dl hackad dill
1 b kräftstjärtar i lag
Lägg fisken i en smord ugnsform, salta och peppra
Vispa ihop vatten, vin och fond i en kastrull. Tillsätt creme fraiche, grädde och sist tomatpuré. Låt såsen koka 10 min.Red den om den är för tunn.Tillsätt dillen. Låt kräftstjärtarna rinna av och lägg dom ovanpå fisken.Häll på såsen och gratinera i ugnen på 200 grader ca 20-25 min. Servera med kokt potatis.
salt, peppar
1/2 dl vatten
3/4 dl vitt vin
1 fiskbuljongtärning
1 dl creme fraiche
2,5 dl vispgrädde
2 tsk tomatpuré
1/2 dl hackad dill
1 b kräftstjärtar i lag
Lägg fisken i en smord ugnsform, salta och peppra
Vispa ihop vatten, vin och fond i en kastrull. Tillsätt creme fraiche, grädde och sist tomatpuré. Låt såsen koka 10 min.Red den om den är för tunn.Tillsätt dillen. Låt kräftstjärtarna rinna av och lägg dom ovanpå fisken.Häll på såsen och gratinera i ugnen på 200 grader ca 20-25 min. Servera med kokt potatis.
