Frusen marängbakelse
3 äggvitor 10 st
3 dl strösocker
2 msk kakao
Vispa äggvitorna och 1 dl socker till ett hårt skum.
Sikta ner kakaon i 2 dl socker och rör ner det i
äggvispet.
Klicka ner smeten i stora amerikanska muffinsformar.
Grädda näst längst ner i ugnen på 150 grader i 30 min.
Låt svalna.
3 äggulor
2 msk strösocker
2 dl vispgrädde
2 msk vaniljsocker
Vispa grädden med vaniljsocker.
Vispa äggulorna med strösocker.
Rör ihop.
Tryck ett hål i mitten på marängerna.
Häll gräddsmeten i en plastpåse, klipp
av ett litet hörn och spritsa ner i marängerna.
Skaka lite på marängerna så att det fördelar sig.
Ställ formarna i frysen minst 4 timmar.
Ta fram ca 10 min innan servering.
Garnera med en klickvispad grädde och några bär.