Torsk med svamp o räkor

fisk, inlagd sill, m.m / Permalink / 0
6 portionsbitar torsk (frusna på band                                              4 port
ca 200 g färska champinjoner
1,5 burk creme fraiche
1 dl riven västerbottenost (el annan ost med bra smak)
1-2 hackade vitlöksklyftor
1 tsk skånsk senap ( kan uteslutas)
salt, vitpeppar
ca 2 dl räkor
dill
Lägg torsken i en smord ugnsform. Salta och peppra. Sätt in i 200 grader ca 10 min. Halvera svampen och stek i lite smör tills den fått färg.Ta ut fisken och lägg svampen ovanpå.
Blanda creme fraiche, ost,vitlök och senap. Smaka av med salt och peppar. Klicka ut röran över fisken. Sätt in i ugnen i ca 15 min.
Garnera med dill och räkor. Servera med kokt eller pressad potatis och sallad.

 
Till top