Västerbottenostpaj med romsås

matpajer / Permalink / 0
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 msk vatten

Fyllning:
150 g riven västerbottenost (finns färdig på påse)
3 ägg
2 dl vispgrädde
1 krm salt
1 krm peppar

Sås:
1/2 fänkål
saft av 1/2 lime
1 b röd stenbitsrom
1 b creme fraiche
1 msk majonnäs
1 msk finhackad dill


Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och låt den vila 1 timme i kylen.
Tryck ut degen i en pajform, nagga bottnen och grädda 10 min i 225 grader.
Vispa ihop ägg, grädde och ost. Smaksätt med salt och peppar. Häll i pajskalet
och grädda i ca 20 min, tills den har stelnat. Täck ev över med bakpapper mot
slutet. Låt svalna.

Dela fänkålen och tag bort roten. Strimla den ena halvan fint och blanda med limesaften.
Tillsätt rom, creme fraiche, majonnäs och dill. Smaka av med salt och peppar.
Servera såsen till pajen tillsammans med sallad, rödlök och en bit bröd.

Till top