Megs gratäng
1-2 morötter
10 cm purjolök
10-15 hela vitpepparkorn
2,5 dl ris
100 g crabfish
200 g räkor med skal ( går bra med ca 2 dl frusna också- väl avrunna)
1 b kräftsjtärtar
1 b skivade champinjoner
Sås:
2 äggvitor
ca 2 dl majonnäs
2 dl vispgrädde- vispas
1 tsk paprikapulver
1 tsk curry
salt, peppar
1 dl riven ost
Koka kycklingen med morot, purjo, peppar och salt. Spara sen buljongen.
Koka riset i buljongen, och lägg sen i en smord ugnsform.
Skär kyckling och crabfish i mindre bitar och lägg ovanpå.
Strö över räkor och champinjoner. Hit kan rätten förberedas!
Vispa äggvitorna.
Blanda vispad grädde, majonnäs och kryddor.
Vänd ner äggvitan, och bred över fyllningen.
Strö över riven ost.
Gratinera i 225 grader ca 10 min, tills gratängen fått fin färg,
Servera med sallad.

