Min variant på kebab

fläskkött / Permalink / 0
8 skinkschnitzlar                   Alla måtten är ungefärliga till marinaden. Smaka er fram.
ca 1 dl olja
1 tsk spiskummin
1 krm vitpeppar
1 tsk salt
1 tsk chilipulver
1 tsk koriander

Strimla schnitzlarna  och lägg i en plastpåse.
Rör ihop marinaden och häll i påsen.
Låt ligga i kylen minst 4-5 timmar.


Stek köttet i lite smör. Servera i tortillabröd med sallad, tomat, riven ost
ananas,gurka, feferoni och sås.
Vi hade även pommes och bearnaisesås.

SÅS
1 dl majonnäs
1 dl gräddfil
1/2 dl chilisås (eller ketchup
1 krm cayennepeppar
1 msk finhackad persilja
1 msk finhackad koriander
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk spiskummin
salt, peppar

Rör ihop alla ingredienser och låt stå och dra i kylen
en stund.



Till top