Ädelostbiffar med citronsås

färsrätter / Permalink / 3
ca 400 g blandfärs
2 ägg
1 finhackad gul lök
1 krm cayennepappar
1 rivet äpple
ca 50 g ädelost

Blanda färsen med ägg. lök, äpple och ädelost.
Tillsätt cayennepeppar och lite salt och forma biffar.
Stek biffarna i lite smör ca 3-4 min på varje sida.

SÅS:
1-2 msk kalvfond
2 citroner
3 dl matgrädde
1,5 msk strösocker

Smält sockret i en gryta till det blir ljusbrunt och flytande.
Häll på grädden och låt såsen sjuda på svag värme.
Pressa saften ur citronerna och häll i den och kalvfonden.
Låt koka på svag värme i ca 5 min. Smaka av med salt och red
ev med maizena.
Servera med ugnspotatis och sallad.



#1 - - Lotta:

Ser underbart goda ut. Ädelost är så gott i mat..

#2 - - Anders:

Det får vi minsann hoppas, för nu ska jag laga dom!! =)

#3 - - Catta:

Då är jag nyfiken på vad Anders tyckte om biffarna? jag tänkte också göra dom! ser goda ut...

Till top