Pavlovarulltårta

tårtor, bakelser / Permalink / 1
5 äggvitor, rumsvarma                          ca 8 bitar
1 tsk ättika
2,5 dl strösocker
2 tsk majsstärkelse
1 tsk vaniljsocker

Fyllning och garnering:

3 dl visgrädde
1 l jordgubbar
1-2 konserverade persikohalvor (eller 1 kiwi)

Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och vik upp kanterna
så det bildas en form 30 gånger 40.
Vispa äggvitor och ättika till hårt skum. Tillsätt sockret lite
i taget under fortsatt vispning. Blanda resten av sockret
med majsstärkelse och vaniljsocker.  Fortsätt vispa ner
lite i taget till hårt skum. Bred ut smeten på bakplåtspappret.
Grädda mitt i ugnen tills ytan fått lite färg, ca 15 min.
Ta ut långpannan, sockra lite på ytan och stjälp upp på
bakplåtspapper. Dra bort pappret och låt kakan svalna.
Vispa grädden och bred på över kakan. (spara lite till
garnering) Skiva jordgubbarna och fördela över grädden,
spara 3-4 st till garnering. Rulla samman och lägg på ett fat.
Klicka eller spritsa grädde ovanpå, och fördela resterande
jordgubbar och skivade persikobitar ovanpå.
Tänk på att tårtan kan inte läggas ihop förrän precis innan
den ska serveras.

#1 - - Lotta:

En riktig sommartårta!!! ser kanongod ut.

Till top