Apelsinmoussetårta
BOTTEN ca 10 bitar
200 g mandelmassa
2 msk kakao
2 ägg
50 g mörk choklad
APELSINMOUSSE
4 gelantinblad
2 äggulor
1 dl strösocker
125 g kesella
1 dl pressad apelsin
2,5 dl mellangrädde
APELSINGELÈ
2 gelantinblad
2 dl pressad apelsin
5 msk strösocker
2 apelsiner
Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan grovt.
Blanda ner kakao, ägg och hackat choklad. Häll
smeten i en form med löstagbar kant (24cm i diameter)
Grädda längst ner i ugnen 15-20 min.
Blöttlägg gelantinbladen till moussen i kallt vatten i 5 min.
Vispa gulor och socker, och blanda ner kesellan.
Häll apelsinsaften i en liten kastrull. Lägg i dom 4 gelantin-
bladen och värm tills dom smält. Låt svalna och blanda
sen ner i äggsmeten. Vispa grädden och vänd ner den.
Fördela moussen över den kalla bottnen. Ställ i kyl ett
par timmar tills den stelnat.Kan med fördel göras dagen
innan.Kan även frysas.
Blötlägg 2 gelantinblad i kallt vatten i 5 min.
Blanda apelsinsaft och socker i en liten kastrull, ta upp
och lägg i gelantinbladen. Värm tills det smälter.
Låt svalna. Skala och skiva apelsinerna. Dela dom på
mitten.Lägg ovanpå tårtan. Skeda över apelsinsaften.
Ställ in i kylen någon timme så att den stelnar.
200 g mandelmassa
2 msk kakao
2 ägg
50 g mörk choklad
APELSINMOUSSE
4 gelantinblad
2 äggulor
1 dl strösocker
125 g kesella
1 dl pressad apelsin
2,5 dl mellangrädde
APELSINGELÈ
2 gelantinblad
2 dl pressad apelsin
5 msk strösocker
2 apelsiner
Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan grovt.
Blanda ner kakao, ägg och hackat choklad. Häll
smeten i en form med löstagbar kant (24cm i diameter)
Grädda längst ner i ugnen 15-20 min.
Blöttlägg gelantinbladen till moussen i kallt vatten i 5 min.
Vispa gulor och socker, och blanda ner kesellan.
Häll apelsinsaften i en liten kastrull. Lägg i dom 4 gelantin-
bladen och värm tills dom smält. Låt svalna och blanda
sen ner i äggsmeten. Vispa grädden och vänd ner den.
Fördela moussen över den kalla bottnen. Ställ i kyl ett
par timmar tills den stelnat.Kan med fördel göras dagen
innan.Kan även frysas.
Blötlägg 2 gelantinblad i kallt vatten i 5 min.
Blanda apelsinsaft och socker i en liten kastrull, ta upp
och lägg i gelantinbladen. Värm tills det smälter.
Låt svalna. Skala och skiva apelsinerna. Dela dom på
mitten.Lägg ovanpå tårtan. Skeda över apelsinsaften.
Ställ in i kylen någon timme så att den stelnar.

