Benfri kotlett i stekpåse

fläskkött / Permalink / 0
hel benfri kotlett ca 1 kg                     4-5 pers
2-3 morötter
2 små gula lökar
ca 10 katrinplommon (=sviskon)
2-3 msk smör
salt, vitpeppar
1 st stekpåse

Skala lök och morötter. Dela i bitar. Salta och peppra
köttet ganska mycket runt om. Lägg in i stekpåsen.
Stoppa in lök, morötter, katrinplommon och smör.
Ta tag om påsen och blås in luft i den. Sätt om klämman
som medföljer. Klipp några små hål i påsen. Sätt in i
175 grader i ca 1- 1,5 timme.







Tag ut steken från ugnen. Klipp ett litet hål i en hörna på påsen-
över en kastrull. Tillsätt mjölk och koka upp. Red med lite vetemjöl
utrört i vatten. Koka upp såsen under omrörning och låt koka några
min. Smaka av med salt. Skär upp köttet i skivor och servera med
kokt potatis, sås och grönsaker.



TIPS: skinkstek och kalkon blir också perfekt att tillaga i stekpåse.
Lägg även några äpplebitar i påsen till kalkonen. Köttet blir saftigt
och gott.
Till top