Pepparrotskött

oxkött / Permalink / 1
600 g oxgrytbitar         4 pers
3-4 morötter
1 purjolök
2 tsk salt
ca 10 vitpepparkorn
vatten
1 msk smör
1 msk vetemjöl
2 tsk pepparrot (jag tog falkeskogs på burk)

Lägg köttet i en gryta, häll på vatten och häll av igen.
Häll på nytt vatten så att det täcker köttet.
Skala och dela morötterna och lägg ner i grytan.
Tillsätt även purjo, salt och peppar.
Låt koka ca 2 timmar, tills köttet känns mört.
Smält 4 msk smör i en gryta. Vispa ner 4 msk mjöl,
späd med buljong från köttet till lagom konsistens.
Tillsätt pepparrot, smaka av med salt. Tillsätt ev
mer pepparrot. Lägg i kött och morötter och
låt allt få ett uppkok. Servera med kokt potatis.

#1 - - Annette:

Det var längesen man åt pepparrotskött. Ska minsann göra det en dag till middag. Ibland glömmer man bort husmanskosten.Din blogg är super!!

Till top