Pepparrotskött
3-4 morötter
1 purjolök
2 tsk salt
ca 10 vitpepparkorn
vatten
1 msk smör
1 msk vetemjöl
2 tsk pepparrot (jag tog falkeskogs på burk)
Lägg köttet i en gryta, häll på vatten och häll av igen.
Häll på nytt vatten så att det täcker köttet.
Skala och dela morötterna och lägg ner i grytan.
Tillsätt även purjo, salt och peppar.
Låt koka ca 2 timmar, tills köttet känns mört.
Smält 4 msk smör i en gryta. Vispa ner 4 msk mjöl,
späd med buljong från köttet till lagom konsistens.
Tillsätt pepparrot, smaka av med salt. Tillsätt ev
mer pepparrot. Lägg i kött och morötter och
låt allt få ett uppkok. Servera med kokt potatis.

Det var längesen man åt pepparrotskött. Ska minsann göra det en dag till middag. Ibland glömmer man bort husmanskosten.Din blogg är super!!