Fyllda skinkfärsjärpar m ugnsbakade rotfrukter

färsrätter / Permalink / 0
ca 400g skinkfärs (eller annan färs)     4 pers
1/2 dl ströbröd (eller havregryn)
1,5 dl mjölk
1 ägg
1 finhackad gul lök 
1 hackad vitlöksklyfta                                                  
1,5 tsk salt
1-2 krm peppar
2 tsk oregano
fetaost

Blanda ströbröd, mjölk, ägg, lök och kryddor.
Låt stå och svälla ca 10 min.Rör ner färsen.
Forma avlånga köttbullar och tryck in en bit
fetaost i mitten. Stek runt om tills dom är klara.

8-10 potatisar
3-4 morötter
2 gula lökar

Skala potatis, morötter och lök. Dela i mindre bitar.
lägg i en braspanna och ringla över  smör & rapsolja. Stek i
200 grader ca 45 min.






Till top