Ålandspannkaka
8 dl mjölk
1 dl mannagryn
2 msk socker
1 krm salt
1 krm kardemumma
3/4 dl vetemjöl
1 ägg
Koka upp 7 dl mjölk och rör ner grynen.Låt koka under vispning,
tills den tjocknar.Ta bort från värmen och smaksätt med socker,
salt och kardemumma.Vispa samman 1 dl mjölk, mjöl och ägg.
Rör ner detta i smeten.Häll i smord eldfast form, och grädda i
200 grader i 45 min.Lägg bakpapper över om det är risk för att
pannkakan blir för mörk.
Servera pannkakan varm med färska bär eller sylt och grädde.

1 dl mannagryn
2 msk socker
1 krm salt
1 krm kardemumma
3/4 dl vetemjöl
1 ägg
Koka upp 7 dl mjölk och rör ner grynen.Låt koka under vispning,
tills den tjocknar.Ta bort från värmen och smaksätt med socker,
salt och kardemumma.Vispa samman 1 dl mjölk, mjöl och ägg.
Rör ner detta i smeten.Häll i smord eldfast form, och grädda i
200 grader i 45 min.Lägg bakpapper över om det är risk för att
pannkakan blir för mörk.
Servera pannkakan varm med färska bär eller sylt och grädde.

