Kreolsk fläskfilé

fläskfilé / Permalink / 2
900 g fläskfilé                               6 pers
6 ölkorvar kabanoss
2 tsk mejram
2 msk vetemjöl
1 b syltlök 200 g
1/2 b svarta oliver (kalamata är kärnfria och ej färgade med lut)
1 dl hackad ättiksgurka
2 strimlade röda paprikor
2 dl vatten
4-5 dl vispgrädde
salt, peppar

Skär korven i skivor och bryn, utan något fett i pannan.
Ta upp korven.Bryn fileén i skivor i fettet som blev i pannan av korven.
Salta och peppra. Lägg i en gryta. Strö över mejram och mjöl.
Tillsätt syltlök, gurka, paprika och skivade oliver.
Häll på vatten och grädde. Låt småputtra 10-15 min.
Smaka av med salt, peppar och syltlöksspad.
Servera med ris och sallad.




#1 - - Petra:

Denna rätt brukar jag också göra, den är en favorit i vår familj.

#2 - - Susie i köket:

Ja, den låter ju väldans god, så jag måste testa den snart!

Till top