Nötbrownie

kakor / Permalink / 0
200 g mörk choklad
200 g margarin eller smör
4 ägg
4 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Kolakräm:
150 g margarin eller smör
1 dl vispgrädde
1 dl sirap
1 dl rårörsocker
3 dl hackade hasselnötter

Smält matfett och choklad i en kastrull. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Häll choklad blandningen och mjöl/bakpulver i äggsmeten. Rör så att allt blir blandat. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna i storlek 20x30 cm. Grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 35 min. Låt svalna något i sin form.
Blanda matfett, grädde, sirap, rårörsocker i en kastrull. Koka under omrörning ca 12 min. Tillsätt dom hackade hasselnötterna. Bred kolakrämen över kakan och ställ svalt ca 2-3 timmar. Skär sedan i rutor.

 
 
Till top