Fetaostbiffar i tomatsås

färsrätter / Permalink / 0
ca 600 g blandfärs
ca 1/2 dl vatten
1 skiva vitt bröd, alt 4-5 msk ströbröd
1 ägg
1 finhackad gul lök
ca 2 msk färsk basilika
150 g fetaost
salt, peppar

SÅS:

1 finhackad gul lök
smör
ca 3-4 tsk vetemjöl
5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
4 tomater, delade i mindre bitar
2 msk färsk basilika
2 dl grädde

Lös upp det vita brödet (alt ströbrödet) med vattnet och löken. Låt stå en stund för att svälla. Tillsätt färs, ägg, smulad fetaost, basilika , salt och peppar.Rör om ordentligt och forma biffar.Stek dom i lite smör.

Bryn löken i smör och pudra över vetemjöl. Tillsätt vatten under omrörning. Lägg i buljongtärning och tomaterna. Låt puttra på svag värme ca 10 min. Rör ner basilika och grädde. Mixa såsen och sila den . Smaka av med salt och peppar. Häll över biffarna och låt puttra några min.Servera med tex pasta eller potatismos och sallad. Tycker man inte om basilika kan man byta ut den mot oregano.

Till top