Tigermuffins

kakor / Permalink / 0
Ljus smet:                                            ca 20 st
100 g smält smör
2 ägg
1,5 dl strösocker
2 dl mjölk
skal av 1 citron
2 tsk bakpulver
1 krm salt
4 dl mjöl

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt. Rör ner smör, mjölk och citronskal. Blanda dom torra ingredienserna i en annan skål, och tillsätt i äggblandningen.

Mörk smet:
150 g smält smör
2 ägg
1,5 dl socker
2 dl filmjölk
2 tsk bakpulver
1 dl kakao
3 dl mjöl

Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smör och fil. Blanda dom torra ingredienserna väl i en annan skål och rör sedan ner i äggsmeten. Häll hälften av varje i stora muffinsformar. Fyll ungefär 2/3 av formen. Rör runt lite i smeten med en gaffel så där bildas ett mönster på muffinsen när dom är klara. Grädda i 15-20 min på 175 grader.


 
 
Till top