Grekisk torsk

fisk, inlagd sill, m.m / Permalink / 0
Denna goda rätt gjorde dottern till middag en kväll i veckan.

4 portionsbitar torsk (köper alltid 4 st på band)
250 g färsk spenat
1 finhackad vitlöksklyfta
rivet skal av 1 citron
1 msk pressad citronsaft
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 skivade tomater
100 g svarta kärnfria oliver

Sås:
3 dl creme fraiche
1 äggula
1 dl riven ost
75 g smulad fetaost

Fräs vitlök och spenat i lite smör. Salta, peppra och tillsätt citronskal plus saft. Lägg i en ugnsform. Lägg den tinade fisken ovanpå. Salta lite på fisken. Strö över tomatskivor och oliver. Vispa ihop creme fraiche, äggulan, det mesta av den rivna osten och den smulade fetaosten. Bred blandningen ovanpå fisken och strö över resten av den rivna osten. Gratinera mitt i ugnen i 225 grader ca 25-30 min. Servera med tex kokt ris eller pressad potatis.

 
 
Till top