Glazad köttfärslimpa

färsrätter / Permalink / 0
ca 700 g fläskfärs
1 finhackad gul lök
1 dl havregryn
1 dl mjölk
1 ägg
1/2 dl persilja ( jag hade Findus frysta)
ca 2 dl riven ost
1 tsk salt
1krm peppar

2 pkt bacon
Glaze: 1 dl ketchup
1/2 dl råsocker
ev 1/2 tsk sambal oelek- jag hade inte det

Blanda havregryn, mjölk och ägg. Låt stå och dra 5-10 min. Rör ner färs, lök, persilja, ost och salt och peppar.
Forma till en limpa i en ugnsform. Lägg bacon runt om, tryck in det under köttfärslimpan. Rör ihop ketchup och råsocker. Pensla hela köttfärslimpan och sätt sen in den i 175 grader i en 1/2 timme. Ta ut och pensla på resten av glazen. Låt stå en 1/2 timme till i ugnen. Öka graderna till 250 dom sista 5-10 minuterna så där blir lite mer färg. Jag serverade med kokt potatis, brun sås, kokta grönsaker och lingon.


                                      
 
 
 
                                                                          
Till top