Pinacolada bakelser

tårtor, bakelser / Permalink / 0
Dessa bakelser gjorde jag till midsommar..

1/2 b krossad ananas 227 g                                                                     18 st
1 liten b kokosmjölk
2 msk Maizena majsstärkelse
4 msk florsocker
2 äggulor
5 msk ljus rom
3 dl vispgrädde

Botten:
200 g mandelmassa
100 g rumstempererat smör
3 ägg
1 tsk vetemjöl

Garnering:
1 b ananasringar
1 ask cocktailbär
mörk choklad

Blanda mandelmassa och smör. Tillsätt ägg, ett i taget. Rör sist ner mjölet. Fördela smeten i aluminiumformar och grädda mitt i ugnen 14-15 min på 200 grader.
Fyllning:
Häll av och spara spadet på ananasen. Pensla dom varma bottnarna med spadet. Fördela ananasen på bottnarna.
Rör kokosmjölken med en sked så den blir slät. Låt kokosmjölken , maizenan och florsockret koka upp på svag värme i en kastrull. Ta från plattan och vispa ner äggen. Ställ kallt. Smaksätt sen med rom. Vispa grädden och rör ner i kokoskrämen. Spara lite till garnering. Bred krämen på bottnarna. Dela ananasringarna och lägg en halva på varje bakelse. Spritsa en klick grädde på varje och lägg på ett cocktailbär. Riv över lite choklad.

 
 
 
Till top