Varm smörgåstårta med färs o skinka

smörgåstårtor / Permalink / 0
500 g fläskfärs                                                                     
1 hackad gul lök
1 pkt pärsons rökta strimlade skinka
1 b creme fraiche
400 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
1 msk kinesisk soja
2 krm svartpeppar
2 tsk torkad basilika
( 1 pressad vitlöksklyfta)
4 halvor hönökaka
200 g riven ost
2-3 skivade tomater

Stek lök och färs.Klipp skinkan i lite mindre bitar och ha i den. Tillsätt creme fraiche, krossade tomater, tomatpuré och vitlök om man vill ha den med. Krydda med salt, soja, peppar och basilika. Låt puttra 5-10 min. Smaka ev med mer salt. Lägg ett bröd på bakpappersklädd plåt och bred på ett lager köttfärssås och strö över ost. Fortsätt så med resten av bröden.Lägg på skivade tomater överst och strö över sista osten. Gratinera ca 15 min i 220 grader, osten ska ha fått fin färg. Servera med en sallad.

 
 
 
 
Till top