Svampbruchetta

Förrätter / Permalink / 0
4 skivor pain riche

Tomatpasta:
2 msk tomatpuré
1 finhackad tomat
1 tsk torkad basilika
2 krm svartpeppar
1/2 tsk salt

Svampragun:
1 ask färska champinjoner
2 dl vispgrädde
2 vitlöksklyftor
2 tsk dijonsenap
1 msk finhackad persilja
1/2 dl parmesanost
svartpeppar, salt

Stek brödskivorna i lite smör och lägg på 4 tallrikar.
Fräs tomatpuré, tomater och basilika i knappt 1 tsk smör tills tomaten blir mosig. Smaka av med salt och peppar. (detta kan man göra i förväg). Bred röran på brödskivorna.
Tryck till vitlökarna och låt dom steka med den skivade svampen tills den fått färg. Plocka bort vitlöken. Häll på grädden och rör ner senap, persilja.Låt puttra någon min och rör sen i osten. Lägg svampröran på brödskivorna och garnera med ruccolan och rödlöken. Är såå gott!

 
 
Till top