Fondue

övrigt, lite blandat / Permalink / 0
Fick dammat av min gamla fonduegryta en kväll...

1 l vatten
2 buljongtärningar
1 dl japansk soja
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 dl olja
salt, peppar

Koka upp alla ingredienserna i en gryta och låt puttra ca 10 min. Sila och häll över i fonduegrytan. Värm upp den strax innan servering och sätt den över lågan

Vi hade ryggbiff och fläskfilé i strimlor.
till det hade vi ugnsrostade potatis, morötter, rödlök och paprika. En sallad och 3 olika såser

bearnaisesås, banan och currysås och en mango och currysås.

Banan och currysås:

1 b creme fraiche
1 mogen banan
ca 2 tsk curry
salt

Mixa ihop och smaka av. Tillsätt ev mer curry och salt.

Mango och currysås:

1 dl mango chutney
3 msk ketchup
2 msk curry

Rör ihop alla ingredienser. Klar att servera.


 
 
 
 
 
Till top