Fondue
Fick dammat av min gamla fonduegryta en kväll...
1 l vatten
2 buljongtärningar
1 dl japansk soja
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 dl olja
salt, peppar
Koka upp alla ingredienserna i en gryta och låt puttra ca 10 min. Sila och häll över i fonduegrytan. Värm upp den strax innan servering och sätt den över lågan
Vi hade ryggbiff och fläskfilé i strimlor.
till det hade vi ugnsrostade potatis, morötter, rödlök och paprika. En sallad och 3 olika såser
bearnaisesås, banan och currysås och en mango och currysås.
Banan och currysås:
1 b creme fraiche
1 mogen banan
ca 2 tsk curry
salt
Mixa ihop och smaka av. Tillsätt ev mer curry och salt.
Mango och currysås:
1 dl mango chutney
3 msk ketchup
2 msk curry
Rör ihop alla ingredienser. Klar att servera.
1 l vatten
2 buljongtärningar
1 dl japansk soja
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 dl olja
salt, peppar
Koka upp alla ingredienserna i en gryta och låt puttra ca 10 min. Sila och häll över i fonduegrytan. Värm upp den strax innan servering och sätt den över lågan
Vi hade ryggbiff och fläskfilé i strimlor.
till det hade vi ugnsrostade potatis, morötter, rödlök och paprika. En sallad och 3 olika såser
bearnaisesås, banan och currysås och en mango och currysås.
Banan och currysås:
1 b creme fraiche
1 mogen banan
ca 2 tsk curry
salt
Mixa ihop och smaka av. Tillsätt ev mer curry och salt.
Mango och currysås:
1 dl mango chutney
3 msk ketchup
2 msk curry
Rör ihop alla ingredienser. Klar att servera.