Dill och fläderkyckling
Söndagens middag blev detta...
4 kycklingfileér
6 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
3 morötter
ca 20 cm purjolök
1 b creme fraiche
1 dl hackad dill
1- 1/2 dl outspädd flädersaft
1/2 citron
salt, peppar
Koka upp vatten och buljong. Skala och dela morötter i mindre bitar. Ansa, skölj och skiva purjon.Lägg ner i grytan.Skär kycklingen i mindre bitar och lägg ner i grytan. Koka ca 5 min.Ta upp kyckling och grönsaker.Sila buljongen och ta bort hälften.( spar till soppa)Koka upp tillsammans med creme fraiche,dill, flädersaft och citron.Låt puttra 3-4 min. Red ev med maizena redning. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris eller pressad potatis.
4 kycklingfileér
6 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
3 morötter
ca 20 cm purjolök
1 b creme fraiche
1 dl hackad dill
1- 1/2 dl outspädd flädersaft
1/2 citron
salt, peppar
Koka upp vatten och buljong. Skala och dela morötter i mindre bitar. Ansa, skölj och skiva purjon.Lägg ner i grytan.Skär kycklingen i mindre bitar och lägg ner i grytan. Koka ca 5 min.Ta upp kyckling och grönsaker.Sila buljongen och ta bort hälften.( spar till soppa)Koka upp tillsammans med creme fraiche,dill, flädersaft och citron.Låt puttra 3-4 min. Red ev med maizena redning. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris eller pressad potatis.