Frusen blåbärsceesecake

glass / Permalink / 1
Botten:
10 digestivekex
50 g smält smör
Fyllning:
200 g philadelphiaost eller annan cream cheese
3 äggulor
3 äggvitor
2 dl socker
3 dl vispgrädde
1,5 msk vaniljsocker
2 msk strösocker
2 dl blåbär

Krossa kexen till smulor och blanda med det smälta smöret. Tryck ut i en form med avtagbar kant.
Rör ost, äggulor, vanilj och strösocker till en jämn smet.
Vispa grädden fast och rör ner.
Vispa vitorna till ett fast skum och blanda ner i smeten.
Mixa blåbären och rör försiktigt ner. Rör inte för mycket bara några varv. Häll smeten över kexen och ställ formen i frysen minst 4 timmar.
Tina ca 20 min innan servering. Garnera med några blåbär.

 
#1 - - Katarina:

Så fräscht och gott!

Till top